+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş Çürümesinin NedenleriDiş çürüğü denilince ilk akla gelen ağız ve diş sağlığı bakımının yeterince düzgün yapılmamasından kaynaklı olduğudur. Dişler günde en az iki kez ne çok yumuşak ne çok sert yapıda diş fırçası ve uygun macun ile sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce fırçalanmalıdır. Fırçalama işlemi sonrası diş ipi ile diş aralarında bulunan yemek artıkları da temizlenmelidir. Dişlerin bakımı bu şekilde yapılmadığı takdirde yemeklerden sonra kalan kalıntılar bakterilere dönüşecek ve bu bakterilerde zamanla dişlere yapışıp asitleşecek ve dişlerin çürümesine neden olacaktır.

Özellikle şekerli ve glüten ağırlıklı beslenmek her hastalığa öncelik ettiği gibi diş çürüklerine de yol açacaktır. Masum gibi görünen çubuk kraker dişlerin çürümesinde büyük önem arz etmektedir. Tüm abur cuburlar aslında hem fiziksel sağlığımız hem de psikolojik sağlığımız açısından zararlı olacağı gibi dişlerimiz içinde oldukça zararlıdır. Tüketimi engelleyemiyorsanız azaltmanız sizin yararınıza olacaktır. Asitli içecekler asla tüketilmemesi geren ürünler arasındadır. Çocukların çok sevdiği şeker türü yapışkan gıdalar da diş çürüklerine öncülük etmektedir.

 

Diş Çürüğü Nasıl Önlenir?

Bunun için herhangi bir ilaç bulunmamaktadır. En iyi çözüm dişlerin uygun fırça ve macun ile sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce günde en az iki kez dişlerin fırçalanması ve sonrasında diş ipi yardımı ile derin temizliğin yapılmasıdır.

Size uygun macun ve fırça tavsiyesiniz en iyi diş hekiminiz verecektir. Yılda en az iki kez diş hekiminize muayene olmanız oldukça önelidir.