+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş Taşı nedirDiş taşı diğer adı ile tartar, dişlerde sertleşen plaklar ve minerallerin birikimidir. Ağız ve diş bakımı düzenli yapılmadığında yemeklerden kalan kalıntılar bakteri oluşturur bu bakteriler zamanda sertleşerek plaklar oluşturur. Zamanla da diş taşlına dönüşür. Dişler günde en az iki kez uygun bir fırça ve macun ile sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce mutlaka fırçalanmalı ve daha sonra diş ipi ile diş araları da temizlenmelidir.

Diş Taşlarımı Evde Kendi Yöntemlerim İle Temizleyebilir Miyim?

Diş taşını periodontoloji uzmanlarının temizlemesi daha kalıcı ve iyi sonuç verecektir. Fakat evde de uygulanabilecek bazı yöntemler mevcuttur. Karbonat diş bakımında ilk akla gelen üründür. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra haftada en az iki kez karbonat ile fırçalamak hem dişlerinizin beyazlamasını sağlayacak hem de diş taşı oluşumunu ortadan kaldıracak ya da oluşmuş diş taşını bir nebze de olsun temizleyecektir. Karbonat ile hindistan cevizi yağını karıştırarak hem doğal bir macun elde edebilir hem de diş taşı oluşumunu önleyebilirsiniz.

Ceviz de diş bakımında önemlidir. Yeşil ceviz kabuğu dişlerin beyazlamasında ve diş taşı temizliğinde eskiden günümüze kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken yeşil ceviz kabuğu ellerde ve dudaklarda kırmızı renk ya da kahverengileşme yapabilir. Dikkatli bir şekilde kullanmakta fayda var.

Günlük tüketilen çay, kahve gibi kafeinli ürünlere, sigara kullanımına ve asitli içecek tüketilmesine dikkat edip minimumda tutmak hem diş taşı oluşumunu önleyecek hem de diş sağlığınıza iyi gelecektir.