+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Invisalign Kimlere YapılırBelirli bir yaş kriteri olmayan (şeffaf plak) tedavisi, süt dişleri dökülen ve kalıcı dişlerine kavuşan çocuklardan tutun da yaşlılara kadar her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Şeffaf plak tedavisinde dikkat edilmesi gereken kriter elbette bulunmaktadır. Dişlerde çürük ya da diş eti rahatsızlıkları varsa öncelikle onların tedavisi yapılmalıdır.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Hastanın diş eti problemleri ya da diş çürüğü var ise invisalign (şeffaf plak) tedavisi başlanamaz. Burada dikkat edilmesi gereken tedavinin tamamen yapılamayacağı değildir sadece öncelikle çürük ve diş eti rahatsızlığı onarılmalıdır ki invisalign tedavisinde kalıcı sonuç elde edilebilsin.

Şeffaf Plak Tedavisinde Çay, Kahve Ya da Sigara Tüketebilir Miyim?

Çok sıcak ve çok soğuk tüketimler normal zamanda da önerilmezken plaklar takıldıktan sonra da önerilen bir durum değildir.  Kahve, çay gibi kafein içerikli ürünlerin tüketimi ya da sigara kullanımı azaltılması önerilir. Çünkü bu ürünler plaklarınızın renginin sararmasına neden olabilir. Plak değişim gününe kadar rengi şeffaftan sarıya dönen plakları kullanmak sizi rahatsız etmeyecekse aşırıya kaçmayarak tüketebilirsiniz.

Şeffaf Plak Temizliği Kolay Mı?

Şeffaf plaklar, sadece su ve diş fırçası ile temizlenmelidir. Diş macunu gibi ürünler plakların zarar görmesine neden olabilir, dişlerinizin günlük bakımını yaptıktan sonra mutlaka plaklarınızı da temizlemeniz önerilmektedir.

Şeffaf Plak Tedavi Ne Kadar Sürer?

Tedavi süresi her hastalıkta olduğu gibi plak tedavisinde de farklılık göstermektedir.