+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?Günümüzde insanlar artık dış görünüşlerine daha çok özen göstermektedirler. Sosyal medya ile sürekli fotoğraflar paylaşılmakta ve görünümünüz binlerce insan tarafından görüntülenmektedir. Güzel ve estetik bir gülüş ile çektiğiniz resminiz milyonlarca beğeni alır ve sizi mutlu eder.  Estetik gülüş içinde dişler çok önemlidir. Bembeyaz ve eksiksiz bir dişlere sahip olmak için diş sağlığınıza dikkat etmeli eksik ya da sorunlu dişleriniz var ise tedavi olmalısınız. Çeşitli nedenler ile dişlerde meydana gelen aşınma, sararma ya da kırılmalarda diş hekiminiz size zirkonyum diş kaplama tedavisini önerir. Dişlerinizin üzerine yapılan bu özel kaplama estetik ve doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Dişlerde meydana gelen kırık ya da aşınmalar için diş kaplama tedavisi tercih edilir. Önceleri sadece porselen kaplamalar uygulanırken son yıllarda ortaya çıkan zirkonyum diş kaplama tedavisi sıkça kullanılmakta. Zirkonyum diş kaplamanın en önemli avantajı doğal diş görünümüne sahip olmasıdır. Böylelikle kendi dişleriniz arasında fark edilmez. Her yaş grubuna uygulanabilir. Diş etlerinize zarar vermez ve diş eti çekilmesi yaşamanızı sağlamaz. Estetik bir görünüm elde etmenizi sağlar. Bembeyaz görünümleri sebebiyle istediğiniz beyazlıkta ve ışıltıda dişleriniz olmasına yardım eder.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Zararı Var mıdır?

Zirkonyum diş kaplama uygulanan hastalar araştırıldığında bilinen bir zararı tespit edilmemiştir. Porselen ve metal kaplamalara göre maliyeti biraz yüksek olması tek dezavantajı olabilir.