+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

zirkonyum diş kaplaması neden tercih edilirZirkonyum, diş kaplama uygulamasında kullanılan beyaz renkli ışığı geçiren saydam bir malzemedir. Doğal ve estetik dişlere sahip olmak isteyen hastalara diş hekimleri artık zirkonyum diş kaplama tedavisini uygulamaktadır. İstenir ise kendi diş renginize uygun renk seçenekleri mevcuttur. Dişlerde oluşan sararmalar, temizlenemeyen lekeler, diş kırıklıkları ya da diş eksikliklerinde köprü olarak kullanılacak protez gibi tedavilerde zirkonyum diş kaplaması uygulanabilir. Porselen diş kaplamasına göre oldukça estetik bir görüntü elde etmenizi sağlar. Dişlerinde kötü görünüm olan kişiler özgüven sorunu yaşar ve toplum içinde rahat gülemez ve rahat hareket edemezler. Zirkonyum kaplama sonrası kişiler dişlerini saklamak zorunda kalmazlar kendilerine güvenleri artar. Sizde dişlerinizde bu tarz sorunlar var ise hemen diş hekiminize danışarak gülüşlerinizi gizlemek zorunda kalmamalısınız.

Zirkonyum Diş Kaplamada Renk Değişimi Yaşanır Mı?

Zirkonyum diş kaplamanın en çok tercih edilme sebebi de renginde hiçbir değişimin olmamasıdır. Kaplamanın kaygan özellikte olmasından dolayı üzerinde yemek artığı kalmaz. Çok fazla sigara, çay kahve tüketiminde renk değişimi yaşanmaz fakat bu kaplama olmayan dişleriniz için zararlı bir durumdur. Ağız ve diş sağlığı için bu ürünleri mümkün olduğu kadar az kullanmalısınız.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Dişlerinizin ömrü kaza ya da darbeye maruz kalmadığı sürece sizin kullanımız ile alakalıdır. Diş hekimlerinin önerisi günde en az iki kez yumuşak fırça ile dişler fırçalanmalı yemeklerden sonrası ağız bol su ile çalkalanmalıdır. Ağız ve diş hijyenine dikkat ederseniz zirkonyum diş kaplamalarınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.