+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Sorusunun cevabı hasta ihtiyaçlarına ve malzeme tercihine göre farklılaşır. Sağlamlığı ve ağız-diş uyumu nedeniyle sıkça tercih edilen zirkonyum kaplama özellikle implant sonrasında veya gülüş tasarımında yaygın olarak kullanılır.

Zirkonyum Diş Nedir?

Doğal dişe çok yakın sonuç veren, metal altyapılı kaplamalara iyi bir alternatif olan modern tedavi yöntemidir. Metal alerjisi bulunanlar için ideal bir uygulamadır. Daha estetik, kozmetik açıdan daha hoş, gerçeğe daha yakın sonuç verir.

Saf mineralden zirkonya seramiğine dönüştürülerek kullanılan bu madde, özel fırınlarda işlenir ve metal desteksiz olarak kullanılır. Diş etleriyle uyumlu, alerjik reaksiyona yol açmayan, güvenilir bir yeni nesil tedavi tekniğidir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

  1. Doğal bir görünüm sunar. Kaplama olduğunu neredeyse belli etmez. Estetik kaygıları olanlar için uygun bir yöntemdir.
  2. Seramik komponentlerin kayma, yerinden çıkma riski yoktur. Uzun ömürlü kullanım avantajı sağlar.
  3. Çok güçlü bir yapısı vardır. Yüksek direnç nedeniyle hasar görmez.
  4. Konforlu, rahat kullanım vaad eder. Günlük yaşamda zorluk çıkarmaz.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş yapısının ölçüsü alınarak, bu doğrultuda hastaya özel kaplama üretilir. CAD/CAM teknolojisiyle laboratuvar ortamında elde edilen kaplamanın üzerine porselen üst yapı işlenerek klinik ortamda dişlere uyarlanır. Son etapta ise özel yapıştırıcılarla dişe yapıştırılır. Böylelikle daimi olarak kalacak biçimde entegre edilmiş olur.