+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Zirkonyum kaplama ne kadar dayanıklı? Sorusunun cevabı tercih edilen malzemenin nitelikleri ve kalitesi doğrultusunda farklılık gösterir. Hekimin tecrübesi de zirkonyum kaplamanın dayanıklılığı noktasında belirleyici bir faktördür.

Öte yandan, kişinin ağız hijyenine ve bakımına ne kadar önem verdiği, hekimin talimatlarına ne derece uyduğu da kaplamaların kullanım ömrünü etkiler.

Zirkonyum Kaplamaların Ömrü Ne Kadar?

Bunlar ortalama 5-15 yıl arasında kullanılabilir. Kaplamaya doğru bakıldığı takdirde bu süre 20 yıla kadar çıkabilir.

Zirkonyum Kaplama Ne Kadar Dayanıklıdır?

Bu kaplama türü dişlere ve diş etlerine uyum gösterir. Işık geçirgenliği sayesinde doğal bir görünüm oluşturur. Diş etlerinde koyu renk bırakmaz. Sıcak-soğuk hassasiyeti meydana getirmez. Diş sararmasını ve diğer diş lekelerini en aza indirir, ağız kokusunu azaltır.

Kolayca aşınmaz, yıpranmaz, rengi bozulmaz, bakteri üretmez ve kötü tat bırakmaz.

Bunların kırılma olasılığı yok denecek kadar azdır. Fakat; şiddetli travma, kaza, aşırı sert darbeler zirkonyum kaplamalara zarar verebilir.

Zirkonyum içinde yer alan kronlar, ağız temizliğine dikkat edilmesi hâlinde çürüme yapmaz. Eğer buna ehemmiyet verilmezse taç erimesi ve benzeri sorunlarla karşılaşılabilir. Kaplama yaptıranların diş fırçalamayla yetinmemesi, gargara ve diş ipinden de yararlanması önerilir.

Öte yandan çok soğuk veya çok sıcak besinler tüketilmemeli, aynı şekilde aşırı sert gıdalardan da kaçınılmalıdır.

Zirkonyum kaplama ne kadar dayanıklı? Diye merak edenler bunun kullanan kişiye de bağlı olduğunu unutmamalı, 6 ayda bir diş kontrollerini aksatmamalıdır.